Annons:
Etikettallmänt
Läst 2759 ggr
Palombiens
2008-07-08, 22:25

Burmilla Breed Council

Burmilla Breed Council är ett rådgivande organ inom FIFe, som just nu har tre frågor aktuella.

Inom FIFe finns det så kallade Breed Councils (rasråd). Rasråden är rådgivande organ som har till syfte att kunna ha direkt påverkan på frågor som rör den aktuella rasen.

Sedan något år tillbaka finns ett rasråd för burmilla, Burmilla Breed Council. Just nu består det av tolv officiella medlemmar från sex länder. Sverige har för närvarande två officiella medlemmar.

Ett rasråd kan lämna egna förslag som man vill att FIFe:s generalförsamling tar upp. Förslagen ska vara antagna i rasrådet med minst två tredjedelar av rösterna och den aktuella FIFe-kommittén ska stå bakom det. Om det kommer rasspecifika förslag att ta upp på FIFe:s generalförsamling från andra håll och det finns ett officiellt rasråd ska rasrådet konsulteras innan FIFe tar beslut.

Just nu är tre frågor aktuella inom Burmilla Breed Council:

  • Att lägga till 31 i färgkoden för burmillor som har dubbla burmagener, så kallad burmamaskning. T.ex. BML ns 11-31 eller BML as 11-31. Ett förslag på det är antaget i rådet och lämnat vidare till FIFe.

  • Att föreslå justeringar i burmillastandarden. Frågan diskuteras just nu. _Jag lägger en separat tråd om det så kan vi gärna diskutera på Burmilla iFokus också. Det är en viktig fråga som så många som möjligt ska få möjlighet att tycka till om.
    _

  • Att upprätta en lista över alla FIFe-uppfödare som föder upp burmilla. Syftet är att rådet på ett bra sätt ska kunna representera alla FIFe-uppfödare. Man kan samla synpunkter, hjälpa till med kattunge- och avelshaneförfrågningar med mera. Listan kommer att upprättas och underhållas av rådets sekreterare. Jag kan sammanställa en lista över svenska, norska och finska uppfödare och skicka vidare (Danmark har egen representation som bör kunna sammanställa). Jag kontaktar alla uppfödare, som jag vet om, separat och stämmer av att det är ok att ni finns med.

Annons:
AnnaKarin
2008-07-09, 00:31
#1

Tack för infon. Kod 31 tycker jag är en viktig sak att strida för.

Anna-Karin

”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”

nosicats
2008-07-09, 15:23
#2

Vilka personer är det från Sverige som är med i rasrådet?

Palombiens
2008-07-09, 21:26
#3

Det är Barbro, som jag tror varit med där ett tag, och så är det jag, som är nybliven medlem.

nosicats
2008-07-11, 23:21
#4

Bra att veta. Jag ser fram emot nyheter på den här sidan.

Upp till toppen
Annons: