Annons:
Etikettot
Läst 670 ggr
Bim
2008-10-04, 19:16

Namninsamling mot långa djurtransporter!

Djurskyddet Sverige kräver kortare transporttider för djuren. bättre förhållanden i transportbilarna. bättre kontroll så att lagarna efterlevs. Våra krav omfattar alla levande djur, oberoende av syftet med transporten - till slakt, för vidareuppfödning, för att användas i avel eller för tävling. Djurskyddet Sverige vill också att handel med levande djur ska så långt som möjligt ersättas av handel med kött. Vi vill att transporterna av levande djur ska minimeras och slakt ska ske så nära uppfödningsplatsen som möjligt. Syftet med namninsamlingen är att förbättra lagstiftningen för djur som transporteras långt och under plågsamma former. Även kontrollen av transporterna måste skärpas så att lagarna efterlevs. Om medborgare ställer krav på beslutsfattarna inom EU kan bestämmelserna och lagarna förbättras så att djuren skyddas från lidande. Namninsamlingen kommer pågå fram till den 15 december, hjälp till du också! Du kan läsa mer samt underteckna listan här:

Djurskyddet Sverige kräver

  • kortare transporttider för djuren.
  • bättre förhållanden i transportbilarna.
  • bättre kontroll så att lagarna efterlevs.

Våra krav omfattar alla levande djur, oberoende av syftet med transporten - till slakt, för vidareuppfödning, för att användas i avel eller för tävling.

Djurskyddet Sverige vill också att handel med levande djur ska så långt som möjligt ersättas av handel med kött. Vi vill att transporterna av levande djur ska minimeras och slakt ska ske så nära uppfödningsplatsen som möjligt.

Syftet med namninsamlingen är att förbättra lagstiftningen för djur som transporteras långt och under plågsamma former. Även kontrollen av transporterna måste skärpas så att lagarna efterlevs. Om medborgare ställer krav på beslutsfattarna inom EU kan bestämmelserna och lagarna förbättras så att djuren skyddas från lidande.

Namninsamlingen kommer pågå fram till den 15 december, hjälp till du också!

Du kan läsa mer samt underteckna listan här.

Annons:
Upp till toppen
Annons: