Annons:
Etikettifokus
Läst 1057 ggr
AnnaKarin
2009-01-25, 21:49

iFokus uppdaterat

Nya uppdateringar av iFokus

Under helgen 24 - 25 januari har vi uppdaterat iFokus till version 3.2. Med den kommer det några nya saker. Här är en kort sammanfattning av det viktigaste.

* Inga popup-fönster. Nu visas personliga meddelanden, Mina sajter, Mina inlägg med mera i huvudfönstret. För bilder finns det en personlig inställning där du kan välja hur du vill visa dem.

* Personlig kontrollpanel i övre högra hörnet. Där ska alla dina personliga inställningar, favoriter, vänner med mera, finnas.

* Listan "Mina inlägg" i kontrollpanelen innehåller de diskussioner du har varit aktiv i och där det har skrivits något sedan du senast läste dem. Klickar du på ett inlägg där tas det bort från listan så att den alltid hålls aktuell. Har du inget oläst är listan tom.

* Lättare att ta bort sajter från listan Mina sajter. Kryssa ur kryssrutan så försvinner de. Vill du lägga till en sajt igen finns de längst ner i samma lista. Kryssa för den du vill lägga till.

* Listan Mina vänner har flyttat ner till en flik bredvid Mina sajter i personliga kontrollpanelen. Klicka på fliken för att växla mellan listorna. Inloggade vänner visas med en grön plupp.

* Vi har börjat räkna poäng för saker som skapar aktivitet. Du får poäng för inlägg, kommentarer, bilder i album med mera. Dina poäng visas längst upp till höger. Olika poängnivåer har fått namn efter ädelstenar. Du startar på nivån som kallas glas. I inlägg och kommentarer visas varje medlems ädelstensnivå som en symbol för hur aktiv medlemmen är på iFokus.

* Förtydligande av knappar för att skriva inlägg och artiklar samt söka på sajterna. Tydligare medlemsregistrering för nya medlemmar.

* Tydligare markering av nya meddelanden.

* I början av sidan visas länkar för dem som har skärmläsare. Länkarna gör det enkelt att hoppa till inläggslistan, innehållet och högerspalten.

* Talekot för skärmläsare berättar om inlägg i inläggslistan är oläst eller inte.

Anna-Karin

”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”

Annons:
Upp till toppen
Annons: