Annons:
Etikettot
Läst 1173 ggr
Alexej
2009-03-27, 14:33

Kattpolisen.ifokus!

Det finns över 100 000 hemlösa katter i Sverige. Många av de har haft ett hem. Men om en katt rymmer är chansen minimal att en kattägaren få tillbaka sin katt framförallt när katten inte är ID-märkt.

Vi på Hittekatter har lite i smyg planerat en ny sajt  - Kattpolisen.ifokus.

100 000 hemlösa katter i Sverige, 100 000 ensamma katter som kämpar för sitt överlevande. En kamp mot svält, kylan och sjukdomar.

Men många av dessa katter har haft ett hem och en ägare.

På Hittekatter har vi fått så många nödrop från förtvivlade kattägare som söker sin katt och inte vet vad de ska göra. Möjligheter är stora och samtidigt ofta resultatslösa.

Nästan alla katthem har idag sina egna efterlyssningssidor och det finns möjligheter att annonsera på olika kattsajter. Men vi saknade en möjlighet där en bortsprungen katt kan sökas över ett större område. Ett katthem har sällan möjligheter att leta ägare till en icke ID-märkt katt. Så en upphittat katt kan förmedlas vidare redan efter 2 veckor i karantän.

Katthem/polisen/privata upphittare vet inte hur och var de kan hitta en ägare till katten.

Samtidigt blockerar en upphittat katt med okänd ägare plats för en katt som verkligen inte har haft ett hem.

Under tiden på Hittekatter växte allmer idén att Starta en sajt där alla kan annonsera efter sin bortsprungna katt (eller annat djur) och där förhoppningsvis alla katthem och privata upphittare kan leta efter en ägare.

Men en kattsöksajt kan bara fungera när alla partner samarbetar och om sajten är känd för alla.

Snälla, alla ni som skriver blogg eller på andra kattsajter.

Gör reklam överallt för Kattpolisen!

Bara så kan vi hjälpa att bortsprungna katter kan hitta hem igen.

PS. Till alla som har annonserad sin bortsprungna katt på Hittekattekatter. Vi har lagt era annonser på Kattpolisen och kommer att ta bort tråden "Bortsprungna katter" på Hittekatter.

Kattpolisen.ifokus!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Annons:
Alexej
2009-04-12, 13:06
#1

Kattpolisens första katt har hittat hem!

Kattpolisen.ifokus startade för bara några veckor sedan av några aktiva medlemmar på Hittekatter.ifokus. Sajten skulle hjälpa katter som har gått vilse att hitta hem till sina ägare igen. På Kattpolisen kan ägare annonsera efter sina efterlysta katter.

Kattpolisen är uppdelad i län och större städer i Sverige så att det skall bli lättare att begränsa sökningen efter en katt och kattägaren.

På det sättet kan t.ex. alla katthem och privata katthittare lättare kolla efter efterlysta katter i deras område.

Och redan nu har en katt kommit hem igen till sin rätta ägare. En tjej annonserade efter sin saknade katt under Borlänge:

Har någon sett Ludde?

Ludde har inte setts till sedan mitten av Januari. Han är en svartvit kastrerad hane, han har även en svart prick på nosen som gör honom lite "märkvärdig".

namnlös.JPG

Och han fanns! På Djurens Vänner i Borlänge!

pelle.jpg

Pelle

Är ca 2 år och svart/vit kille. Han är lugn och social.

Han har bott hos DV Borlänge sedan den 24 februari….

Den här solskenshistorien visar hur viktigt det är med en fungerande efterlysningssajt. Det finns säkert många katter på olika katthem som har ett hem och en ägare som saknar sin älskling!

Tack till DV Borlänge och alla som har hjälpt Ludde att hitta hem igen!

Kattpolisens första katt har hittat hem!

Mvh Alexandra

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Upp till toppen
Annons: