Annons:
Etikettallmänt
Läst 3283 ggr
AnnaKarin
2012-01-01, 19:00

Månadens Burmilla

Saisi blev Januarikatten.

Grattis Guzinitsa, skriv och berätta lite om sötnosen.

Anna-Karin

”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”

Annons:
Guzinitsa
2012-01-02, 20:36
#1

Visst är han vacker!! Kyss

Men hur beskriver man honom? Ska jag vara riktigt ärlig, var våra första reaktioner efter några månaders bekantskap: DUM SOM ETT SPÅN! Skäms

Det berodde förstås på att vi automatiskt jämförde hans utveckling med Guzies - en katt som aldrig vält något, aldrig haft sönder något och ALLTID har en klok touch på det hon gör. Och här kommer Saisi… På två månader hade han pajat en lampa, en fotoram, några krukväxter och annat jag har förträngt. Dum som ett spån, tänkte vi.

Naturligtvis hade vi fel. Han är helt enkelt pojke. Supersmart, men använder det bara när det är meningsfullt för honom själv. (Vara rädd om matte och husses prylar verkar inte höra dit.) Han räknade t.ex. nyligen ut ett bra sätt att få en gäst att gå hem, så han blir ensam om hela uppmärksamheten… Han attackerade helt sonika väldigt tålmodigt personens upphängda kappa tills den rasade i marken, varefter han släpade in den i vardagsrummet. Smart!! Flört Man måste vara tydlig med vinkarna när man har med människor att göra.

Han har dessutom lärt sig att öppna skåp - om innehållet i det är intressant, vill säga. Däremot vägrar han att lära sig vilken matskål som tillhör honom - på det sättet får han ju äta av båda… Smart.

Så…. man får nog mer rättvist beskriva honom som smart, nyfiken och fullständigt orädd. Finns ingen anledning att oroa sig för att hoppa i galen tunna - överallt finns det spännande saker, så inget kan väl egentligen bli fel?! Det finns nog inga galna tunnor!!

Vacker är han så det gör ont i mig, och sällskaplig till tusen. Han är väldigt pratsam, älskar att beställa lek med bestämda jamanden och något som är mystiskt likt ropade order. Han har inga problem med självförtroendet heller - han har ett sätt att kasta sig ner i halvliggande ställning som osökt påminner en om en lejonhane… Önskar så att jag någon gång kunde fånga det på film!!

Just nu är annars hans stora intresse att terrorisera Guzie genom att nosa henne i baken ideligen, så vi tror att han dessutom är en mycket hängiven pojke på väg att bli man….. Det ska bli spännande att se hur det går!!

Bifogar en filmsnutt som ger prov på hans uthållighet när han bestämt sig för något - och det är klart att det blir som han vill till slut!!! Skrattande

http://www.youtube.com/watch?v=jzeXlugvdlo

AnnaKarin
2012-01-02, 20:54
#2

Tack för en härlig beskrivning av en minst lika härlig katt!

Anna-Karin

”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”

Lina-BML
2012-01-06, 21:57
#3

Grattis! Och vilken rolig beskrivning, som ett kåseri! Skrattande Superkul. Han verkar vara en härlig prick och jag känner igen mkt i Wibbly. Det där manliga… hahaha! Tack för webklippet oxå, han har verkligen vuxit till sig och nästan blivit "man". Så fin så!

cajzzza
2012-01-07, 00:35
#4

Gratitis!!!
Vilken fin bild!

Och Vilken härig beskrivning!
Han är lite speciell, viket syns p å fimklippet! ;)

Kommer ni till Nerks utställning?

Kikirikis
2012-01-07, 12:25
#5

Grattis!

Han ser mycket trevlig ut och verkar vara en underbart rolig kisse.

Känner igen allt du skriver Skrattande! Vi säger också alltid att gossarna är dumma, men det är inte riktigt sant. De är så smarta så de lurar oss tro det. Men de är mycket klumpigare än tjejerna är.

Här längtar vi så efter att gossarna nu skall flytta och vi kan få tillbaka vårt hem! Hur underbara de än är, blir det jobbigt med 2 stora killar som bara är stilla korta sovstunder.

Palombiens
2012-01-08, 09:57
#6

Vilken härlig beksrivning och vilket härligt klipp. Målmedveten kille.

Annons:
Upp till toppen
Annons: