Annons:
Etikettallmänt
Läst 3526 ggr
AnnaKarin
2012-02-29, 20:29

Årets Marskatt

Mars månads Burmilla blev Guzie

Grattis och hoppas att matte kan skriva lite om den fina tjejjen.

Anna-Karin

”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”

Annons:
sleepycat
2012-03-01, 05:09
#1

Grattis Gutzie! 🌺🌺🌺

Lina-BML
2012-03-01, 20:31
#2

Grattis! Skrattande

Guzinitsa
2012-03-03, 09:18
#3

Tack så mycket! Detta var ju en överraskning - jag var helt säker på att Makena Mikica skulle vinna! Förvånad

Guzie, ja! En klart intressant katt, med klart intressant mix. Leka är härligt, apportera bollar från toppen av klätterträdet i högsta fart är just det - toppen! Skrattande Hon kan sitta i timmar på balkongen och stirra ut de stackars gråsparvarna i busken nedanför… och köksfönstret är nästan lika intressant. Där ser man ju när matte och husse kommer hem, så man kan stryka kinden mot fönstret som hälsning.

Som mamma är hon otroligt hängiven, hon vilar i stort sett aldrig, utan spanar hela tiden på de små, beredd att släpa hem dem till boet i vilket ögonblick som helst. Hennes instinkt att något måste fostras är nog ganska stark, för i mitten av januari började hon släpa runt på en förvånad Saisi också…. Det såg ganska roligt ut, eftersom de är lika stora nu för tiden!

Annars framstår nog Guzie som Försiktig, Hänsynsfull och Mjuk. Hon har aldrig haft sönder en enda pryl, missbedömer aldrig avståndet i ett hopp, och dundrar definitivt inte in i väggar som Saisi kan göra… Hon funderar länge innan hon bestämmer sig för var hon ska sitta och kan av den anledningen stå på både tre och två tassar ganska länge innan hon kommer till skott.

Detta hindrar henne förstås inte från att busa och fnatta vilt - speciellt roligt är det att sortera tvätt och attackera prasslande påsar. Råkar det vara så att Saisi krupit in i påsen blir ju livet ännu bättre, för då prasslar det med besked när man hoppar på den!! Skrattande

Tillfällen när man ser lite mer av stålet under silket är när det är dags för kvällsmat - då prövar vi samma blick på husse och matte som vi annars reserverar för gråsparvarna… och vi jamar så bestämt att öronen vickar i sidled ner mot golvet!  Kan hon, smiter hon gärna ut i trappan också. Vem vet om någon veknar och tar med henne ner i källargångarna för att ha kapplöpning?!

En underbar katt, helt enkelt - kan inte föreställa mig livet utan henne.

Kikirikis
2012-03-03, 11:31
#4

Stort Grattis från oss,

hälsar en Manda som just nu sitter och ropar på sällskap och en busig Mikica. Såklart hälsar även Burmorna och vi tvåbenta.Skrattande

Upp till toppen
Annons: