Avel Uppfödning och genetik

Stamtavledatabas

2010-05-02 19:09 #0 av: CallaMej

Jag har noterat att Burmilla inte finns med på Pawpeds. Underlaget borde ju vara tillräckligt för att finnas med där, inte sant? Eller fungerar

http://www.burmezen.com/db.html

bra/bättre ni som använder det? Är den aktiv, dvs används den tillfredställande?

 

Danielle

S*CallaMej  ~ uppfödning av Burmilla på Västkusten ~

Hemsida: www.callamej.se

Anmäl
2010-05-02 20:20 #1 av: Palombiens

Jag tror att det är så enkelt att ingen tagit tag i att börja lägga upp på Pawpeds.

Den som finns publikt som du länkar till är inte så jätteaktiv. En del uppfödare lägger nog upp där men långtifrån alla eftersom många verkar ha egna databaser. Det brukar dyka upp en del knasiga färger så sådant är inte så tillförlitligt.

Anmäl
2010-05-02 20:46 #2 av: AnnaKarin

Den holländska databasen kan vara lite knepig att använda och en del uppfödare vill absolut inte ha sina katter med i den.

För några år sedan var det en som skulle ta tag i det här med Pawpeds men h*n kom aldrig till skott. Känner du dig manad? ;-)

Anna-Karin

”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”
Anmäl
2010-05-02 21:29 #3 av: CallaMej

Okej...då vet jag läget.

Manad...? Kanske Flört. Men inte alena, det tror jag tar för mycket fritid. Men om jag nu får hem min BML någon gång (!) Glad så skulle jag definitivt vara intresserad att starta igång, den fyller ju en sådan bra funktion!

Vad använder ni er av idag vid parning tex? Kollar stamtavlor "manuellt"?

Danielle

S*CallaMej  ~ uppfödning av Burmilla på Västkusten ~

Hemsida: www.callamej.se

Anmäl
2010-05-02 23:29 #4 av: Palombiens

Jag kollar mest stamtavlor manuellt, d.v.s. tittar på kopior av de "riktiga" stamtavlorna. Databasen använder jag ibland om jag vill se inavelsprocenten eller bara snabbt se vad som är bakom en katt (om den finns där). Men vissa linjer saknas helt.

Anmäl
2010-05-03 20:45 #5 av: AnnaKarin

Man kan få jättefina siffror när man tittar i en databas och "gör" en parning där. Tittar man på vilka katter som egentligen finns i stamtavlan så kan det bli hur hemskt som helst. Men databaserna är jättebra hjälpmedel så jag hoppas att någon har ork och tid att ta itu med Burmillabasen snart.

Anna-Karin

”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.